11-09-2017Private lease zorgt opnieuw voor groei in autoleasesector

Het gaat goed met de autoleasesector. Dat constateert VNA op basis van de ontwikkelingen in de vlootaantallen van haar leden. De cijfers van de VNA-leden over het eerst half jaar laten een groei van de leasevloot zien van ca. 32.750 voertuigen (= 4,6%) naar een parkomvang van ca. 752.000 personen- en bestelauto’s.

VNA-vloot groeit in het eerste halfjaar 2017 met 4,6%

Groei in wagenpark dankzij private lease en bestelwagens
Het gaat goed met de autoleasesector. Dat constateert VNA op basis van de ontwikkelingen in de vlootaantallen van haar leden. De cijfers van de VNA-leden over het eerst half jaar laten een groei van de leasevloot zien van ca. 32.750 voertuigen (= 4,6%) naar een parkomvang van ca. 752.000 personen- en bestelauto’s. Het goede nieuws is dat in alle drie de segmenten groei van het park wordt gerealiseerd. Laat onverlet dat net als in 2016 het aantal private leasecontracten enorm blijft groeien (+31,2 procent). Zakelijke bestelauto lease en zakelijk personenauto lease groeien respectievelijk +3,7 procent en +1,8 procent.

85.000 private lease-auto’s; voorspellingen op de schop
De groei van de VNA-vloot bestaat voor zo’n 58 procent uit private lease personenauto’s en 42 procent uit zakelijke lease van personen- en bestelauto’s.

Op basis van de vlootomvang van de VNA-leden ziet de VNA in het eerste half jaar een toename van het private leasepark van ruim 30 procent (= ca. 21.000 auto’s) ten opzichte van eind vorig jaar. Gezien het marktaandeel van de VNA-leden is het onze schatting dat de totale Nederlandse privéleasevloot per 1 juli 85.000 personenauto’s groot is. Mocht dit groeitempo doorzetten, dan wordt de 100.000ste private lease-auto nog dit jaar ingezet.

Renate Hemerik, directeur VNA: "Het aantal private lease auto's blijft groeien. Inmiddels is 1 op de 10 lease-auto's een private lease-auto. De reden dat het aantal private lease-auto's blijft stijgen is dat de consument wil, wat de zakelijke rijder al veel langer heeft, namelijk zorgeloos auto rijden voor een vast bedrag per maand."

Hieronder treft u de reacties uit de pers:
- BNR
- Volkskrant
- Accountant
- Radar
- Trends in autoleasing
- Autoweek
- Het Financiële Dagblad
- Bestelauto.nl

Agenda

Geen bijeenkomsten gevonden.

Direct naar