29-03-2019Autoleasesector onderstreept belang schadevrije jaren

De Consumentenbond heeft een artikel geplaatst over Roy-data en het verlies van schadevrije jaren. Het verhaal ligt echter genuanceerder dan de Consumentenbond beweert. VNA reageert.

De Consumentenbond heeft een artikel geplaatst over Roy-data en het verlies van schadevrije jaren. Het verhaal ligt echter genuanceerder dan de Consumentenbond beweert. VNA reageert.

De huidige versie van het Roy-data systeem lost het probleem van de leaserijders niet op. Al vrij snel nadat de autoleasesector toegang kreeg tot het Roy-data systeem, zo’n drie jaar geleden, werd duidelijk dat er in de huidige versie wordt gewerkt met verouderde schadedata. De gegevens over schadevrije jaren zijn nu pas na opzegging van de verzekering beschikbaar met als gevolg dat het leasecontract al is afgesloten en de verzekeringspremie voor de volgende auto is bepaald op basis van oude informatie. De Stichting EPS, het Verbond van Verzekeraars en de VNA hebben de koppen al bij elkaar gestoken en er wordt gewerkt aan een nieuwe versie van de database waar actieve schadegevallen in worden bijgehouden. Dit heeft echter tijd nodig. De Consumentenbond is hiervan op de hoogte en zaait dus onnodig onrust op dit moment.

Verantwoordelijkheid
Tot slot reageert Renate Hemerik, directeur VNA: “Zodra de nieuwe versie van het Roy-data systeem beschikbaar is, zien we geen enkele reden waarom autoleasemaatschappijen geen gebruik zouden maken van het Roy-data systeem. We nemen als vertegenwoordiger van de branche zeker de verantwoordelijkheid op ons om te kijken wat we op korte termijn kunnen doen. We roepen de verzekeraars bij deze dan ook op om tot die tijd de schadevrije jarenverklaring van de leasemaatschappijen te accepteren, zodat de individuele consument niet de dupe wordt!”

Klik hier om ook de reactie van Renate Hemerik te horen op BNR.

Agenda

Geen bijeenkomsten gevonden.

Direct naar