03-04-2020Versoepeling belastingen voor ondernemers tot 19 juni 2020

Om de economische impact van het coronavirus voor ondernemers te verzachten voert de Belastingdienst de komende periode een ruimhartig fiscaal uitstelbeleid. De bestaande bijzondere uitstelregeling voor ondernemers wordt tijdelijk versoepeld voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting. Iedere ondernemer die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen, komt in aanmerking voor dit uitstel.

Om de economische impact van het coronavirus voor ondernemers te verzachten voert de Belastingdienst de komende periode een ruimhartig fiscaal uitstelbeleid. De bestaande bijzondere uitstelregeling voor ondernemers wordt tijdelijk versoepeld voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting.

 

Iedere ondernemer die door de coronacrisis in financiële problemen is gekomen, komt in aanmerking voor dit uitstel. Vanaf het moment dat de ondernemer zich meldt, wordt de invordering van zijn belastingschulden voor deze belastingen gedurende drie maanden stopgezet. Dat betekent feitelijk dat de ondernemer meteen uitstel van betaling krijgt. Inhoudelijke beoordeling van het verzoek door de Belastingdienst vindt pas na drie maanden plaats. Dit versoepelde uitstelbeleid is nu ook van toepassing op een groter aantal voor ondernemers relevante belastingen: de kansspelbelasting, assurantiebelasting, verhuurderheffing, milieubelastingen (EB/ODE, kolenbelasting, afvalstoffenbelasting, belasting op leidingwater), accijns (minerale oliën, alcohol en tabak), verbruiksbelasting van alcoholvrije dranken en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland. Voor alle hiervoor genoemde belastingen geldt dit versoepelde uitstelbeleid tot 19 juni 2020.

Dit helpt ondernemers om zoveel mogelijk geld in kas te houden.

Lees hier het persbericht van Financiën.

 

Eerdere berichtgeving:
Verdere versoepeling uitstel van betalingen belastingen
De Belastingdienst heeft gisteren bekend gemaakt dat aanvragen voor uitstel van belastingen verder worden versoepeld en vereenvoudigd. Ondernemers kunnen die aanvraag nu via een online formulier doen en dan ook gelijk voor alle andere belastingschulden die daar in de komende drie maanden bijkomen. Het uitstel gaat bovendien gelden voor meer soorten belastingen, zoals de energiebelasting, milieubelastingen, assurantiebelasting, kansspelbelasting, accijns en de verhuurderheffing.

Klik hier voor het persbericht van de Belastingdienst.

Agenda

Direct naar