iStock-1141430894

Verkeersveiligheid

MONO-zakelijk: ongestoord onderweg werkt beter

Als werkgever zorgt u voor een veilige werkomgeving. Die verantwoordelijkheid heeft u niet alleen op de werkvloer, maar ook voor de medewerkers die onderweg zijn naar het werk of voor het werk. Vanachter het stuur vergaderen en berichten lezen is niet veilig.

Even met je ogen of gedachten niet bij het verkeer en iedereen loopt een groot risico op ongelukken. Veilig rijden is MONO-rijden. Zonder onnodige afleiding en met volle aandacht voor het verkeer. En ongestoord onderweg zijn geeft je medewerker de ruimte om mentaal op te laden.

mono.jpg

Een veiligere wereld begint bij jezelf
Renate Hemerik, voorzitter VNA: “Een veiligere wereld begint bij jezelf zou ik zeggen en ik wil werkgevers en leaserijders dan ook oproepen om smartphone gebruik een onderwerp van gesprek te maken binnen de organisatie en met elkaar stevige en werkbare afspraken te maken. Verkeersveiligheid verdient een hoge prioriteit. Breed in de maatschappij, maar zeker ook bij de VNA, de leasemaatschappijen, werkgevers en werknemers. We moeten onze verantwoordelijkheid nemen.”

Tips voor werkgevers op monozakelijk.nl
Om alle Nederlandse werknemers en werkgevers te helpen om veilig te rijden, is er nu het platform www.monozakelijk.nl met slimme tips en cases. Onder andere hoe je rijden zonder afleiding op je werk bespreekbaar maakt. Onderstaand 5 mogelijke thema’s, die een ingang kunnen zijn om het thema verkeersveiligheid op de agenda te zetten binnen uw eigen organisatie en bij onze klanten, de werkgevers van Nederland:     

  • Lagere kosten, minder productieverlies en minder uitval van medewerkers;
  • Verhoging van de veiligheid van werknemers;
  • Duurzame inzetbaarheid van werknemers;
  • Voorbeeldgedrag zorgt voor positief imago en aantrekkelijk werkgeverschap;
  • Meer kansen voor innovatie.

Check monozakelijk.nl voor meer tips, inspiratie én een aanmeldformulier om actief mee te doen om Nederland veiliger te maken.

Reacties in de pers


Aanvullende artikelen