VNA examens

VNA examens

Examen VNA Leasing I en het VNA Examen Private Lease

De autoleasebranche is een innovatieve sector, aangedreven door nieuwe trends en ontwikkelingen. Autoleasemaatschappijen zijn dan ook voortdurend in beweging en van medewerkers in de branche wordt steeds meer kennis gevraagd. Je goed laten opleiden, is dus relevanter dan ooit.

De VNA heeft objectieve eindtermen geformuleerd, waarmee het kennisniveau kan worden geëxamineerd. Dit geldt voor het Examen VNA Leasing I en het VNA Examen Private Lease. 

Renate Hemerik, voorzitter VNA

"Bedrijven en consumenten moeten kunnen rekenen op een goed advies. En dat is waar onze branche goed in is. Het Examen VNA Leasing I en het VNA Examen Private Lease zijn daarom een belangrijke sleutel in het verhogen van het kennisniveau binnen de branche. De VNA examens staan hoog aangeschreven in de sector."

Examen VNA Leasing I

Als lease adviseur wordt er veel kennis van je gevraagd. Het Examen VNA Leasing I is dan ook een breed examen, waarin de verschillende aspect van leasing worden behandeld. En daarom is het opgesplitst in drie modules: VNA Basiskennis Autoleasing, VNA Calculatie & Fiscaliteiten, VNA Contracten & Beheer. 

 

Meer informatie over VNA Leasing I
VNA Examen Private Lease

Het VNA Examen Private Lease toetst op basis van objectieve criteria of medewerkers de noodzakelijke kennis bezitten om private leaseproducten aan consumenten aan te bieden. Consumenten hebben andere rechten en daarom vergt het aanbieden van private lease andere kennis dan voor leaseproducten in de zakelijke markt.

 

Meer informatie over VNA Examen Private Lease

Veel gestelde vragen over VNA examens

Verzorgt VNA ook de opleidingen?

Nee, de VNA heeft alleen objectieve eindtermen geformuleerd, waarmee het kennisniveau kan worden geëxamineerd. Dit geldt voor het VNA-examen VNA Leasing 1 en het examen VNA Private Lease. De VNA verzorgt dus niet de opleidingen. Klik hier om de opleiders te bekijken.

Kan je ook examen doen als je niet bij een autoleasemaatschappij werkt?

Ja, iedereen die zich wil kwalificeren in het autoleasing (of private lease) mag examen doen. We raden je wel aan om een training te doen voordat je je aanmeldt om examen te doen.   

Moet je een training volgen of mag je ook direct examen doen?

Nee, je hoeft niet verplicht een training te volgen, ja, je mag direct examen doen, maar wij raden het niet aan. De opleiders, die een training VNA Leasing I en VNA Private Lease aanbieden hebben veel kennis en worden door VNA geïnformeerd, bijvoorbeeld over actuele wijzigingen in wet- en regelgeving. Deze kennis wordt vervolgens weer meegenomen in de opleiding en kan terugkomen in het examen. De examenvragenbank wordt regelmatig door de VNA geüpdatet.    

Hoe kan ik mij aanmelden voor een examen?

Als je een training volgt bij één van de opleiders, dan zal de desbetreffende trainer bij IBKI een groepsaanmelding doen. Wil je je individueel aanmelden? Check dan de website van IBKI.