VNA Examen Leasing I

VNA Examen Leasing I

Een door de branche erkend en gewaardeerd examen

Autoleasemaatschappijen hebben in de afgelopen decennia een forse professionaliseringsslag gemaakt. Hierdoor groeit de behoefte aan hoger opgeleid, deskundige medewerkers sterk. Autoleasing en wagenparkbeheer is immers een vak op zich. En dat vraagt om competente medewerkers met een passend kennisniveau.

De VNA heeft daarom objectieve eindtermen geformuleerd, waarmee dat kennisniveau kan worden geëxamineerd: het Examen VNA Leasing I.

Eindtermen

De vastgestelde eindtermen voor de opleiding worden bewaakt door de VNA Examencommissie. Deze eindtermen geven weer wat de cursist moet weten om de deelcertificaten of het gehele VNA-certificaat Leasing I te kunnen behalen.

 

De VNA geeft dus geen beoordeling van de diverse opleidingen in de branche, maar heeft criteria ontwikkeld voor een gecertificeerd examen. Daarmee kan het voor de autoleasebranche noodzakelijke kennisniveau objectief worden getoetst. In principe kunnen alle opleidingsinstituten in Nederland een opleiding ontwikkelen voor het VNA-certificaat Leasing I. Leasemaatschappijen/medewerkers kiezen zelf de opleider van hun voorkeur. Ook kunnen veel opleiders een in-company training verzorgen.

Drie modules

Het VNA Leasing I examen is opgesplitst in drie modules:

  • Module 1: VNA Basiskennis Autoleasing
  • Module 2: VNA Calculatie & Fiscaliteiten
  • Module 3: VNA Contracten & Beheer

 

Ook het examen wordt modulair aangeboden. Kandidaten kunnen examen doen in één of meerdere modules per keer, afhankelijk van bedrijfsbeleid en/of individuele behoefte.

Voor module 1 - VNA Basiskennis Autoleasing is slechts kennis van een deel van de begrippenlijst noodzakelijk.

Opleiders

Vraag tijdens training
Fleet Knowledge

Het is de ambitie van Fleet Knowledge om het kenniscentrum te zijn op het gebied van autoleasing, wagenparkbeheer en autofinanciering. 

Het opleiden gebeurt zowel in de vorm van in-company trainingen als op basis van open inschrijving (6x per jaar).

Meer informatie over Fleet Knowledge
KPI Training

KPI Training heeft als missie het verzorgen van de beste praktijkgerichte commerciële, vaktechnische en managementopleidingen in de automotive branche, zowel in-company als via open inschrijving.

Meer informatie over KPI Training
Training private lease
Examen VNA Leasing I
ProActive Automotive

ProActive Automotive brengt meer dan 25 jaar praktijkervaring mee met het opzetten en implementeren van marktbewerkingsprogramma’s (training, coaching en advies) voor de zakelijke markt in opdracht van importeurs, leasemaatschappijen en dealers. ProActive verzorgt de training zowel in-company als via open inschrijving.

Meer informatie over ProActive Automotive
Examinering

De uitvoering van het examen heeft de VNA uitbesteed aan het onafhankelijke instituut IBKI in Nieuwegein.

 

Meer informatie IBKI
Certificering

Het VNA Leasing I examen is verdeeld in drie modules.

  1. Module VNA Basiskennis Autoleasing
  2. Module VNA Calculatie & Fiscaliteit
  3. Module VNA Contracten & Beheer

Contact

Heb je vragen over het examen VNA Leasing I?