VNA Examens

VNA Examen Private Lease

Een door de branche erkend en gewaardeerd examen

Het aanbod van leaseproducten voor consumenten vergt andere kennis dan dat voor de zakelijke markt. De wet- en regelgeving is anders en bovendien moet je ervan uitgaan dat een consument minder kennis van lease heeft dan een wagenparkbeheerder.

Op basis van objectieve criteria toetst het VNA Examen Private Lease of medewerkers in de automotive- of leasesector over de noodzakelijke kennis beschikken om private leaseproducten aan consumenten aan te bieden. 

VNA Examen Private Lease

Objectieve criteria

Het VNA Examen Private Lease toetst op basis van objectieve criteria of automotive- en leasemedewerkers over de noodzakelijke kennis beschikken om private leaseproducten aan consumenten aan te bieden.

Het examen gaat, naast een stuk basiskennis, specifiek in op de leasevorm private lease en de verschillen met zakelijke lease. Ook bijbehorende wet- en regelgeving en het Keurmerk Private Lease komen aan bod. Cursisten volgen de training bij een externe opleider en schrijven zich in voor het examen bij het IBKI, het instituut voor certificering en examinering in de mobiliteitsbranche.

Specialistisch vakgebied

Waarom specifiek een examen voor private lease? Het aanbieden van leaseproducten voor consumenten vergt andere kennis dan dat van leaseproducten voor de zakelijke markt. Zo geldt er andere wet- en regelgeving. Bovendien heeft een consument over het algemeen minder kennis van lease dan een wagenparkbeheerder.

Opleiders

Vraag tijdens training
Fleet Knowledge

Het is de ambitie van Fleet Knowledge om het kenniscentrum te zijn op het gebied van autoleasing, wagenparkbeheer en autofinanciering. 
Fleet Knowledge organiseert de VNA Training Private Lease op basis van open inschrijving.

Meer informatie over Fleet Knowledge
ProActive Automotive

ProActive Automotive brengt meer dan 25 jaar praktijkervaring mee met het opzetten en implementeren van marktbewerkingsprogramma’s (training, coaching en advies) voor de zakelijke markt in opdracht van importeurs, leasemaatschappijen en dealers. Leasekennis en het toepassen hiervan in de praktijk, maakt hier een zeer belangrijk onderdeel van uit.

Meer informatie ProActive Automotive
Training private lease
Examinering

De uitvoering van het VNA Examen Private Lease heeft de VNA uitbesteed aan het onafhankelijke instituut IBKI, examinering en certificering voor de mobiliteitsbranche in Nieuwegein.

 

Examinering & IBKI
Certificering

Het VNA Examen Private Lease is verdeeld in twee modules: VNA Basiskennis en VNA Private Lease Kennis.Om het VNA Private Lease-certificaat te kunnen behalen, moet je dus twee examens doen: VNA Basiskennis en VNA Private Lease Kennis.

Meer informatie over certificering

Informatiebronnen & begrippenlijst

De VNA heeft een uitgebreide begrippenlijst samengesteld met omschrijvingen van veelgebruikte termen bij private lease. Dit overzicht is een belangrijke informatiebron ter voorbereiding op het VNA Private Lease-examen. De begrippenlijst is een 'levend' document, regelmatig wordt er een nieuwe versie gepubliceerd op deze website. 

Naast de begrippenlijst zijn er eindtermen geformuleerd. Hierin staat duidelijk beschreven welk kennisniveau wordt verwacht van de kandidaat en hoeveel examenvragen er per eindterm tijdens het examen worden gesteld.

Andere Informatiebronnen

Naast de begrippenlijst raden wij aan om onderstaande volgende documenten te bekijken en te bestuderen ter voorbereiding op het examen.

Contact

Heb je vragen over het examen VNA Examen Private Lease?