Over ons

Over ons

Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen

Als branchevereniging voor autoleasemaatschappijen vertegenwoordigt de VNA sinds 1983 het grootste deel van de Nederlandse autoleasemarkt. De VNA behartigt de belangen van haar leden en speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en professionalisering van de leasebranche in Nederland.  

Voorzitter Renate Hemerik

Renate Hemerik is sinds 2004 directeur van de VNA en sinds december 2019 ook voorzitter. Onder haar leiding is de VNA uitgegroeid tot een belangrijke gesprekspartner van vele partijen in de mobiliteitsbranche, de overheid en de politiek. Namens de vereniging heeft zij zitting in diverse externe gremia, onder meer in het algemeen bestuur van VNO-NCW, het bestuur van de Stichting Keurmerk Private Lease en het Formule E-Team. Daarnaast is zij ook op internationaal niveau actief als voorzitter van de Car Leasing Working Group en lid van de Automotive Steering Group binnen Leaseurope. 

Renate Algemeen
Members
Bestuur

Het bestuur van de VNA wordt gevormd door zeven leden. Behalve VNA voorzitter, Renate Hemerik worden er zes bestuursleden gekozen door de leden van de VNA. Deze bestuursleden zijn vertegenwoordigers uit hun midden.

Maak kennis met ons bestuur
Verenigingsbureau

De motor van de VNA draait in Bunnik, waar een betrokken en deskundig team collega’s zich inzet voor haar leden. Het bureau realiseert de strategische verenigingsdoelstellingen, behartigt de belangen van haar leden en verzamelt, analyseert en communiceert (markt)informatie. 

Maak kennis met ons verenigingsbureau
HOOFDMENU VNA
Onze leden

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen behartigt de belangen van haar leden. De VNA-leden beheren gezamenlijk circa 90% van de totale Nederlandse leasemarkt, bestaande uit ruim 1,3 miljoen personenauto’s, bestelwagens en fietsen. 

 

 

Maak kennis met onze leden
Onze partners

De VNA behartigt niet alleen de belangen van haar leden, maar zet zich ook in voor de verbetering van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid, betaalbaarheid en verduurzaming van mobiliteit. In dit kader werkt de VNA actief samen met partners in maatschappelijke coalities, allianties en netwerken. 

 

Maak kennis met onze partners
VNA lidmaatschap

De Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen behartigt de belangen van aangesloten autoleasemaatschappijen in Nederland. Daarnaast heeft de vereniging een platformfunctie. Als VNA-lid maak je deel uit van een krachtig netwerk van collega-ondernemers in de professionele autoleasing en heb je direct toegang tot juridisch, fiscaal en vakinhoudelijk advies, uitgebreide achtergrondinformatie en statistieken.

Meer informatie over het lidmaatschap
Voordelen
  • Ledenvoordeel
  • Nieuws
  • Mijn VNA
  • Netwerk