Maak kennis met ons bestuur

Maak kennis met ons bestuur

Een team van professionals uit de leasesector
Renate Hemerik

Voorzitter VNA

Renate Hemerik is sinds 2004 directeur van de VNA en sinds december 2019 ook voorzitter. Renate is echter al haar hele werkzame leven actief in de autoleasesector. Aanvankelijk lag de nadruk op marketing en communicatie, maar sinds 2004 is Renate als generalist en gedreven belangenbehartiger actief. 

Renate Hemerik
Sander Pleij
Sander Pleij

Country Managing Director Ayvens
Vicevoorzitter VNA

Sander trad in 2018 na 17 jaar ABN Amro Bank en Stater N.V. in dienst bij LeasePlan Nederland als financieel directeur en lid van het managementteam. Sander zet zich in voor het versnellen van de verduurzaming van mobiliteit. Mobiliteit is van invloed op grote maatschappelijke uitdagingen: klimaatverandering, milieu, gezondheid en veiligheid. Als koploper kunnen we flink aan deze vraagstukken bijdragen door middel van verduurzaming en slimme technologie.

Rob Gielens

Directeur Santander Consumer Leasing
Penningmeester VNA

Rob is zijn gehele loopbaan actief in de automotive sector, in het bijzonder in autoleasing en autoschadeherstel. Daarnaast is Rob ook actief in diverse bestuurlijke functies, zoals de Autolease Inkoop Combinatie en VNO/NCW ’s-Hertogenbosch. Elektrificering van mobiliteit zal vanuit de visie van Rob de komende jaren een verdere vlucht en versnelling krijgen, waarbij hopelijk ook voor de bedrijfswagensector snel goede alternatieven beschikbaar komen.

Rob Gielens
Michel Akerboom
Michel Akerboom

Algemeen directeur Hiltermann Lease B.V.

Na afronding van zijn Michel zijn loopbaan bij een dealer gelieerde leasemaatschappij. In 2002 maakte hij de overstap naar Abfin (tegenwoordig Santander) om vervolgens door te stromen naar Fiat Auto Lease in de Benelux. In 2007 heeft Michel aan de start gestaan van Auto Lease Company, wat na een aantal fusies en overnames opgegaan is in Hiltermann Lease. Michel is sinds 2014 als CEO eindverantwoordelijk voor de groep.

Thomas van Kessel

Directeur Broekhuis Lease BV

Thomas van Kessel is al sinds 1998 werkzaam in de autoleasebranche. Hij heeft zijn eerste branche ervaringen opgedaan bij KBC Lease en Athlon Car Lease en is sinds 2004 directeur van Broekhuis Lease. Ook voor VNA is Thomas al lang actief, hij maakte van 2011 tot 2015 al onderdeel uit van het VNA Bestuur. Daarnaast heeft hij ook zitting gehad in de Normcommissie Keurmerk Private Lease en hij is als docent verbonden aan het OSR Juridische Opleidingen.

Thoms van Kessel
Bas Van Vliet
Bas van Vliet

Directeur ALMN

Na de IVA heeft Bas verschillende posities bekleed in leasing en automotive. Eerst als verkoper, daarna als Accountmanager om vervolgens in 2006 bij Emil Frey in dienst te treden. En na Sales Manager bij MKB Lease, is hij in 2011 directeur van de im- en exportactiviteiten bij Emil Frey Car Trading geworden en vanaf 2016 Sales Manager van de holding. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan: in 2019 is hij teruggekeerd in de autoleasebranche als directeur bij ALMN. Naast bestuurslid, is Bas ook actief in de Examencommissie.

Jan Baljeu

Deze geboren Zeeuw startte zijn carrière in de autoleasebranche in 1997 bij Interleasing, later Athlon Car Lease. In 2005 ‘emigreerde’ hij van Hillegom naar Friesland om als directeur van Friesland Lease te beginnen. Onder zijn ondernemende leiding groeide Friesland autonoom verder uit, liep het voorop in duurzame ontwikkelingen en startte het in 2012 als pionier in fietslease en speelt nog steeds een belangrijke rol in deze markt. Friesland Lease voegt zo vitaliteit aan mobiliteit toe. 

Jan Baljeu Tijdelijke Foto 2