25-03-2020Coronavirus

Het coronavirus heeft onze samenleving, het bedrijfsleven en ook onze sector in haar greep. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, plaatsen we belangrijk nieuws en informatie over maatregelen op deze pagina. 

Het coronavirus heeft onze samenleving, het bedrijfsleven en ook onze sector in haar greep. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, plaatsen we belangrijk nieuws en informatie over maatregelen op deze pagina.

Wij kiezen er daarbij voor om u zoveel mogelijk te verwijzen naar de originele informatiebronnen en links; waar nodig vullen we deze aan met specifieke informatie vanuit de VNA. Daarnaast gaan we waar nodig specifiek in op onderwerpen die voor onze branche van belang zijn.

Wat kunt u van de VNA verwachten?
In onze rol van branchevereniging monitoren we wat er gebeurt in de branche in deze bijzondere situatie. We maken verbindingen waar we het nodig en mogelijk is, bijvoorbeeld met andere brancheverenigingen en de overheid. Als het gaat om echte ondernemerszaken, dan kunt u terecht bij VNO-NCW, KVK en MKB Nederland (zie ook onderstaande links). Als ondernemersverenigingen verstrekken zij duidelijke informatie voor u als ondernemer. Op dit moment inventariseren we bij onze leden de stand van zaken en bekijken we waar de VNA ten aanzien van branche-gerelateerde issues een rol kan en moet spelen. Mocht het nodig zijn, dan informeren wij u hier uiteraard over.

Heeft u vragen?
De VNA volgt uiteraard de RIVM-richtlijnen. De medewerkers van het verenigingsbureau werken dan ook allemaal vanuit huis, maar we zijn via de gebruikelijke kanalen bereikbaar:

e-mail: vna@vna-lease.nl
telefonisch: 030-6595296

Heeft u een vraag aan ons? Dan heeft het onze voorkeur dat u deze via mail aan ons stelt. Indien nodig bellen we u of plannen we bijvoorbeeld een online-overleg in.


Actueel:
24 maart 2020
Afgekondigde maatregelen staan (bijna) open!

In maart 2020 maakte het kabinet maatregelen bekend om de economische gevolgen van het coronavirus op te vangen. Het gaat om de nieuwe regeling Tegemoetkoming schade COVID-19 en om verruiming van bestaande regelingen: BMKB-regeling, Garantie Ondernemersfinanciering, Borgstellingskrediet voor de Landbouw (BL) en de SET.

Klik hier om naar de site van RVO te gaan.
Op deze pagina vind u een subsidiewijzer om snel te kunnen bekijken welke regelingen er voor uw organisatie beschikbaar zijn.

23 maart 2020
Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen
Klik hier om alle maatregelen te lezen.


Coulance bij betalen pensioenpremies voor door coronacrisis getroffen bedrijven en sectoren
Klik hier voor het bericht van het Verbond van Verzekeraars.

20 maart
Banken geven bedrijven extra lucht: half jaar uitstel van aflossingen
Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW: “Prachtig om te zien hoe de overheid en vooral de banken dit mogelijk maken. Dit geeft ondernemers extra lucht in deze zware tijden en dit zijn de perfecte aanvullingen op het pakket van de overheid. Mooi om te zien hoe we met elkaar eendrachtig en daadkrachtig het corona spook gaan verslaan.” 
Klik hier om het bericht van de NVB te lezen.

19 maart 2020
Wegwijzer maatregelen

  • Alle afgekondigden maatregelen van het kabinet, uitgewerkt in een 'wegwijzer maatregelen'.
    Klik hier om te openen.
  • VNO-NCW schetst vier scenarios: the bad, the worse, the ugly, the unthinkable
    Klik hier om te openen.

18 maart 2020
Kabinet kondigt massieve steun voor ondernemers aan


Belangrijke en handige links:

Mocht u nog links missen, laat het ons weten! vna@vna-lease.nl

Agenda

Geen bijeenkomsten gevonden.

Direct naar